راهنمای خرید عسل طبیعی در سال 1401

راهنمای خرید عسل طبیعی

راهنمای خرید عسل 

 

راهنمای خرید عسل طبیعی ، در فروشگاه عسل فروش ها ، عسل یک شیرین کننده طبیعی میباشد و برای خرید عسل نیاز به ، راهنمای خرید عسل میباشد. عسل طبیعی مورد علاقه همه است و به طور گسترده استفاده می شود. این ماده به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، به عنوان یک جایگزین عالی برای شکر استفاده می شود. اما انتخاب یه محصول طبیعی و با کیفیت کمی چالش برانگیز است. آیا اغلب در مورد نحوه خرید عسل گیج می شوید؟

 

 

راهنمای خرید عسل طبیعی 

 

راهنمای خرید عسل ، در بورس عسل فروش ها ، برای انتخاب و خرید عسل طبیعی و با کیفیت باید عوامل مختلفی را در نظر بگیریم، این موارد حیاتی روند خرید هر برند عسل را طی میکند. امروزه هر برند یک نسخه منحصر به فرد از عسل را با استفاده از مواد مختلف ارائه می دهد. پس چگونه می توانیم انتخابی درست کنیم؟

 

راهنمای جامع خرید عسل در سال 1401

 

با ترجیحات خود شروع کنید. به عنوان مثال، آیا چیزی مایع یا غلیظ می خواهید؟ دوست دارید عسل شما معطر با طعمی قوی باشد یا با طعمی ملایم؟ این راهنمای خرید عسل جزئیات کافی را در اختیار شما قرار می دهد تا به شما در انتخاب آگاهانه تری هنگام خرید عسل کمک کند.

 

برای صرفه جویی در وقت خود در یافتن بهترین کیفیت، قصد داریم به شما درانتخاب محصول مورد نظر خود کمک کنیم و برخی از سوالاتی که ممکن است برایتان پیش آید رو پاسخ دهیم.

 

راهنمای خرید عسل طبیعی

 

 

1.چگونه عسل طبیعی را تشخیص دهیم

 

بزرگ ترین چالش در راهنمای خرید عسل طبیعی پیدا کردن محصولی با کیفیت و طبیعی است. پس اگر می خواهید از مزایای عسل بهره مند شوید، باید قبل از خرید آن به خلوص ان توجه کنید.

 

مانند بسیاری از کالا های غذایی دیگر تقلب بسیار زیاد است و اغلب می توان ان را با محلول گلوکز،شربت ذرت با فروکتوز بالا و سایر مواد مخلوط کرد. بنابراین شما نمی توانید به تنهایی به برچسب ها اعتماد کنید!

 

انتخاب عسل طبیعی با خلوص بالا

 

در راهنمای خرید عسل دقت کنید ، عسلی که فرآوری شده، فیلتر شده و حرارت داده شده است و “تمیز” به نظر می رسد و کریستال یا سایر ذرات قابل مشاهده در آن معلق می باشد یا اصلا وجود ندارد، با این حال عسل طبیعی با سهولت بیشتری نسبت به عسل تصفیه شده متبلورمی شود و در نتیجه مایع صاف کمتری به دست می آید. بنابراین، عسلی که متبلور شده و یا حاوی «لکه‌هایی»می باشد، به احتمال زیاد خام است.

 

 

راهنمای خرید عسل طبیعی

 

 

 

2.عسل طبیعی چه طعمی است

 

انتخاب عسل طبیعی یک موضوع کاملا سلیقه ای است. به طور خلاصه در راهنمای خرید عسل طبیعی می توان گفت طعم عسل طبیعی و میزان شیرینی و غلظت آن وابسته به منبع شهد، نوع منطقه ، آب و هوا و گیاه متفاوت است.

 

پس اگر ترجیح شما  طعم های تند و معطر است پیشنهاد ما این است که، عسلی که رنگ ان تیره تر به نظر میرسد انتخاب کنید و برای طعم های ساده و ملایم تر از عسلی با رنگ ملایم و روشن استفاده کنید.

 

 

3.عسل طبیعی چه رنگی است

 

 

تغییر فصل بر طعم، بافت و رنگ عسل تأثیر می گذارد. راهنمای خرید عسل به شما میگوید که یک گیاه فقط آنقدری قند دارد که در شکوفه هایش پخش شود. در بهار، زمانی که شکوفه‌ها شکفته میشوند، طعم عسل کمتر شیرین می‌شود و در فصل های بعدی، زمانی که گیاهان دیوانه‌ وار برای گرده‌افشانی زنبورها برای بازدید از آنها رقابت می‌کنند، قند و مواد مغذی بیشتری را به گل‌های کمتری ترکیب می‌کنند و عسل‌های تیره‌ تر و غلیظ تری تولید می‌کنند.

 

راهنمای خرید عسل طبیعی

 

عسل روشن

 

در بیشتر مناطق کشور، یافتن بسیاری از گیاهان گلدار بهاری که منجر به عسل روشن می شود، رایج است. اینگونه عسل ها طعم ملایم تری دارند و تولیدکنندگان تیره ‌تر در طول فصل رایج‌تر هستند و این تا حدی به این دلیل است، که گلهای بهاری معمولاً مقدار زیادی شهد تولید می کنند.

 

پس ما در راهنمای خرید عسل به شما میگوئیم که اگر انتخاب شما عسلی با طعم ملایم تر و روشن است بهتر است ان را در فصل بهار تهیه کنید!

 

 

آیا عسل تیره برای شما بهتر از عسل روشن است؟

 

 

راستش را بخواهید تیرگی یا روشنی عسل، تاثیری در ارزش غذایی آن ندارد و این تفاوت رنگ به دلیل متفاوت بود منبع انها است.زنبورهای کارگر شهد گیاهی را از گیاهان مختلف گل ‌دهنده جمع‌آوری می‌کنند. هر گیاه از نظر نوع شهد منحصر به فرد است. تجزیه و تحلیل عسل محتویات مختلف مانند: قند، بافت وعطر را از هر منبع نشان می دهد.

 

البته ما در راهنمای خرید عسل طبیعی باید بگویم که عسل‌هایی با رنگ تیره خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریای بیشتری نسبت به سایر انها دارند.

 

 

4 .شکرک زدن عسل نشانه چیست و چرا عسل شکرک میزند ؟

 

به زبان ساده در راهنمای خرید عسل می‌توان گفت که شکرک، کریستال‌ها قندهای طبیعی هستند که در عسل حل نشده اند ودانشمندان آن را محلول فوق اشباع می نامند.عسل حاوی دو نوع قند طبیعی است، فروکتوز و گلوکز. در حالی که فروکتوز تمایل به حل شدن دارد، گلوکز حلالیت بسیار کمتری دارد، بنابراین می تواند بسیار راحت تر متبلور شود.

 

هنگامی که گلوکز از آب جدا می شود، کریستال های ریزی در عسل ایجاد می شود. حتی تبلور آن در انواع مختلف عسل بسته به شهدی که از آن ساخته شده است متفاوت خواهد بود. برخی از آنها کریستال های ریز و بسیار ریز را تشکیل می دهند که به طور مساوی در بین عسل پراکنده شده اند و برخی دیگر کریستال های شنی بزرگ تری دارند و این کاملاً به محتوای آب عسل در مقایسه با گلوکز بستگی دارد، هر چه گلوکز بیشتر باشد، سریعتر شکرک می زند.

 

راهنمای خرید عسل طبیعی

 

5.آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟

 

 

یکی از سوالات پر تکرار این است که آیا عسل طبیعی شکرک میزند یا نه؟ راهنمای خرید عسل طبیعی

در جواب این سوال میگوید ، بله! عسل طبیعی قطعا شکرک میزند.

 

عسل به عنوان یک شیرین کننده استفاده می شود، بنابراین جای تعجب نیست که در درجه اول از شکر تشکیل شده است. تقریباً 70٪ ازگلوکز و فروکتوز، 10٪ از قندهای مضاعف یا پیچیده و حدود 20٪ از آب تشکیل شده است، به این معنی که قند عسل بیش از آن چیزی است که می تواند به طور طبیعی در آب حل شود.

 

زمان شکرک زدن

 

این ماده به دلیل ترکیباتی که در خود دارد پس از مدتی شکرک میزند و مدت زمان آن بسته به نوع شهد، دما و رطوبت متفاوت خواهد بود.

 

عسل خالص مخلوطی از قندهای طبیعی، کربوهیدرات‌ها، آب، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنزیم‌ها است. اجزای عسل هرگز “خراب” نمی شوند و این شیرین کننده را به تنها غذایی تبدیل می کند که واقعاً فاسد نمی شود و  تنها شکل ان است که عوض میشود.

 

 

راهنمای خرید عسل طبیعی

 

عسل با چه سرعتی شکرک می زند؟

 

پس در راهنمای خرید عسل یادآور شدیم که انواع مختلف عسل با سرعت های متفاوتی شکرک می زنند. برخی از عسل ها در عرض چند هفته پس از استخراج از شانه ها شکرک می زنند، در حالی که برخی دیگر برای ماه ها یا حتی سال ها مایع باقی می مانند.

 

عوامل تاثیر گذار در شکرک زدن عسل

 

1.منبع شهد جمع آوری شده توسط زنبورها

شکرک زدن عسل بسته به نوع گیاهی که زنبور کارگر از آن  تغذیه میکند متفاوت است.در راهنمای خرید عسل طبیعی یادآور میشویم که ،عسل هایی مثل عسل کلزا، عسل یونجه،شبدر و آفتاب گردان با نسبت بالا گلوکز به فروکتز سریع تر متبلور شده و شکرک میزنند درحالی که عسل هایی مثل عسل آویشن، اقاقیا،افرا،شاه توت و عسل علفزار به دلیل پایین بودن نسبت گلوکز به فروکتز به آرامی و در طولانی مدت شکرک می زنند.

 

2.رطوبت

 

یکی از دلایلی که عسل های مناطق جنوبی و شمالی زودتر شکرک میزنند، به دلیل رطوبت بالای این مناطق است. در نتیجه میتوان گفت که میزان رطوبت، رابطه مستقیمی با میزان آب موجود در ان دارد و با افزایش اب، گلوکز بیشتر خواهد شد و در نتیجه حلالیت ان کاهش و به شکل شکرک درآمده.

 

عسل با رطوبت 15.0 و 17.7 درصد به طور متوسط در 7.5 هفته شکرک میزند و با بالا رفتن رطوبت بالای 18 درصد این روند را تسریع میبخشد.

 

3.دمایی که عسل در آن نگهداری می شود

 

تبلور در دما های پایین بسیار سریع تر اتفاق می افتد و در کندو زنبور عسل،اگر دما خیلی پایین بیاید، عسل شروع به رسوب کردن و در نتیجه شکرک زدن می کند و هنگامی که دما به زیر 10 درجه سانتی گراد میرسد، حلالیت قند ها کاهش می یابد و این فرآیند را تسریع میبخشد.  پیدا کردن مکان گرم تر برای نگهداری عسل شکرک زدن ان را کند تر میکند.

 

درصورت شکرک زدن عسل برای تبدیل دوباره آن به حالت مایع چه کنیم؟

 

این راه حل بسیار آسان است، کافی است با حرارت دادن به عسل خود دوباره ان را به حالت مایه تبدیل کنید. بهترین راه برای انجام این کار این است که عسل خود را در یک کاسه گرم بریزید و به آرامی اجازه دهید تا گرم شود. فراموش نکنید که ماکرویو عسل را بیش از حد گرم میکند و انرا به طور یکنواخت گرم نکرده وانجام این کار به این روش به شما توصیه نمیشود.

 

مشکل اینجاست که به محض سرد شدن عسل، دوباره شروع به سفت شدن میکند پس اگرواقعا عسلی روان میخواهید، سعی کنید مقدار کوچک تری از ان را به جای کل ظرف گرم کنید و بهتر است آن را در ظرف شیشه ای به جای پلاستیکی نگهداری کنید.

 

بافت شکرک باید به چه صورت باشد؟

 

همه عسل ها با سرعت یکسان شکرک نمیزنند و بافت یکسانی ایجاد نمی کنند. همان طور که گفتیم عواملی مانند دما،ترکیب(نسبت گلوکز و فروکتز)،رطوبت، مدت زمان و غیره از عوامل تاثیرگذار در سرعت شکل گیری شکرک و همچنین نوع بافت آن میباشند.

 

در راهنمای خرید عسل یادآور میشویم که برخی از عسل ها به سرعت شکرک میزنند و بافت نرم و خامه مانند و برخی دیگر بافت خشن تر مانند دانه های شکر دارند.

 

6.تفاوت بین عسل طبیعی و خالص در چیست

 

یکی از بیشترین سوال هایی که ممکن است برایتان پیش امده باشد، ما در راهنمای خرید عسل طبیعی به آن اشاره میکنیم اینست که،  فرق بین عسل طبیعی، عسل خالص و عسل معمولی موجود در سوپر مارکت هاست.

 

عسل خام یا عسل خالص به عسلی گفته می شود که مستقیماً از کندو می آید و به صورت فیلتر شده یا بدون فیلتر موجود است.

 

عسل طبیعی به ان دسته از محصولاتی گفته میشود که  پاستوریزه اند، اما فاقد مواد افزودنی هستند و در آخر عسل معمولی  به آن گونه از عسل های پاستوریزه ای می گویند که قند ها و مواد افزودنی می باشد.

 

 

آیا عسل خالص بهتر از عسل معمولی یا همان پاستوریزه است؟

 

جواب این سوال در راهنمای خرید عسل اینست که ، هیچ مطالعه قطعی ای وجود ندارد که تأیید کند آیا عسل خالص برای سلامتی فرد بهتر از عسل معمولی یا پاستوریزه است یا خیر. با این حال، کارشناسان چندین فواید ممکن برای سلامتی مرتبط با برخی از مواد تشکیل دهنده عسل خام، از جمله گرده گل و بره موم زنبور عسل را یافته اند.

 

پاستوریزه کردن ممکن است به آنتی اکسیدان ها و سایر عناصر مفید موجود در عسل آسیب برساند یا از بین ببرد. فرآیند پاستوریزه کردن عسل می‌تواند عسل را صاف‌تر و از نظر زیبایی‌شناختی جذاب‌تر کند، اما ممکن است مزایای سلامتی آن را نیز کاهش دهد.

 

از آنجایی که عسل خالص حاوی مواد طبیعی اصلی بدون فرآوری است، ممکن است  به دلیل وجود مواد تشکیل دهنده ای مثل گرده گل و بره موم زنبور عسل  انتخاب مناسب تری برای افرادی که از ان برای بهبود بیماری ها و سلامتی استفاده میکنند.

 

7.چه نوع عسلی برای من مناسب است

 

یکی از مهم ترین فاکتور های راهنمای خرید عسل، خواص درمانی عسل  است که از گذشته تا به امروز مورد توجه همگان قرار گرفته است و بسته به نوع گلهای یک منطقه که زنبورهای کارگر از انها شهد جمع می‌کنند، آب و هوا و زمان جمع‌آوری عسل از کندوها، آن ها را به دو دسته عسل های چند گل یا تک گل تقسیم می کنند.

عسل های تک گل به دلیل مشخص بودن منبع تولید آن ها دارای فواید درمانی شناخته شده بسیاری هستند. درنتیجه اگر به دنبال درمانی طبیعی در عین حال خوشمزه هستید،می توانید یکی از عسل های زیر را که به ان اشاره کردیم تهیه کنید.

 

نوع عسل خواص ویژگی ظاهری
آویشن ضد التهاب(تسکین سرفه و سرما خوردگی)،تسکین دهنده درد معده، کاهش درد عادت ماهیانه،انتی اکسیدان قوی کهربایی روشن تا زرد تیره
اکالیپتوس درمان بیماری های تنفسی،گوارشی،ازبین بردن عفونت های قارچی و خاصیت ضدعفونی کننده،تقویت کننده سیستم ایمنی،درمان آکنه زرد پررنگ به همراه شیرینی ملایم
بهارنارنج تحریک و تولید گلبول های قرمز ، افزایش هموگلوبین خون ، رفع کم خونی در مردان ، جلوگیری از پوکی استخوان ، تسریع در رشد دندان های کودکان،درمان بیخوابی زرد روشن همراه با طعم و بوی مرکبات
نمدار التیام زخم و سوختگی ، رفع اسهال ، پیشگیری از رفلاکس اسید، مبارزه با عفونت ها ، ضد سرماخوردگی و سرشار از آنتی اکسیدان زرد روشن متمایل به سبز و همراه با طعم تلخی بسیار جزیی با عطر چوب و هوای بهاری
چهل گیاه تقویت کننده بدن، ضد نفخ، خلط آور، ضد قارچ و ضد باکتری قوی، ضد سرطان، اشتهاآور و مفید برای سرماخوردگی همانطور که از نامش پیداست دارای طعم و بویی متفاوت است

 

8.چطور عسل طبیعی را تشخیص دهیم

 

همان طور که توضیح دادیم، بخش بسیار زیادی از عسل های تولید شده در بازار از نوع عسل تغذیه ای هستند و تشخیص این نوع عسل از عسل طبیعی برای افراد بسیار سخت یا بهتر است بگویم غیرممکن است.

 

به طور کلی تنها دو راه مطمئن برای خرید عسل با کیفیت و طبیعی وجود دارد.

راه حل اول: خرید از زنبوردار
بهترین روش این است که خرید خود را از یک زنبوردار یا فروشنده معتمد انجام دهید ولی باید به یاد داشته باشید که صرفا هر عسلی که از زنبوردار خریداری شود طبیعی و اصل نیست حتی اگر عسل را جلوی خودتان از خود کندو به شما دهند!

 

راه حل دوم: تست آزمایشگاه
پیشنهاد من به شما این است که شما خریداری شده را در ازمایشگاه ها تست کنید و در نتیجه میتوانید از اطلاعات مهمی همچون ساکاروز، رطوبت، نسبت فروکتز و گلوکز همچنین پرولین و انزیم دیاستاز که از فاکتور های مهم یک عسل باکیفیت و خالص هستند،با خبر شوید.

 

حرف آخر در راهنمای خرید عسل

البته باید این را هم اضافه کنم که این راه حل ممکن است کمی هزینه بر باشد ولی در عین حال مطمعن ترین و بهترین روش برای خرید عسلی طبیعی و با کیفیت است.

در آخر بهتر است بدانید که هیچ کدام از آزمایش های خانگی مانند تست عسل با آب سرد ،کبریت و یا زرده تخم مرغ معتبر نیست و صرفا اطلاعات غلطی را به شما میدهد.

رسانه های همکار
فروش ها
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.